28 Temmuz 2014 Pazartesi

Trileçe Tatlısı Yapılışı

NefisYemekTarifleri-qUwoAA7Bv

Kaç Kişilik: 8-10 kişilik

Hazırlama Süresi: 40dk

Pişirme Süresi: 35dk



Malzemeler

  • 5 yumurta
  • 1 buçuk su bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 bardak un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu


Hazırlanışı

Kek için önce yumurtalar ve şeker mikserle iyice çırpılır. Diğer malzemeler eklenir, çırpmaya devam edilir. Yağlanmış kare cam tepsiye dökülür, önceden ısıtılmış 180° fırında 35 dakika pişirilir.
Krema için malzemeler tencereye alınır, ılık olana kadar ısıtılır.
Soğuk kek üzerine kürdanla delikler açılır ılık krema dökülür.
1 çay bardağı şeker küçük bir tencerede eritilir, üzerine yarım bardak su dökülür, iyice eritilir. 1 bardak suda nişasta eritilir, tencereye eklenir. Kaynayana kadar pişirilir, piştikten sonra vanilya eklenir iyice çırpılır.. Ilık sos kekin üstüne dökülür. Soğuduktan sonra servis yapılır. Afiyet olsun.

Trileçe Tatlısı Yapılışı 3

Trileçe Tatlısı Yapılışı 2

Trileçe Tatlısı Yapılışı 4

Trileçe Tatlısı Yapılışı 5

Trileçe Tatlısı Yapılışı 1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder