27 Temmuz 2014 Pazar

Cevizli Rulo Baklava Tarifi

NefisYemekTarifleri-gp9TLQfMa

Kaç Kişilik:

Hazırlama Süresi:

Pişirme Süresi:



Malzemeler

  • 9 adet baklava yufkası


Hazırlanışı

Yufkaların üzerine sürmek için yumurta, şeker, sıvı yağ, kabartma tozu, vanilya ve un çırpılır.

1 tane baklava yufkası düz bir zemine serilir ve üzerine 5 yemek kaşığı kadar hazırlanan karışımdan alınır, fırça ile sürülür.

Yufkanın kısa kenarına bol bir şekilde ceviz  içi dökülür. Yufka rulo yapılarak yaşlanmış fırın tepsisine dizilir. Tüm yufkalar tamamlandıktan sonra kalan harç üzerine sürülür. 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir.

Baklava fırından alındıktan sonra soğumaya bırakılır.

Şerbeti için şeker, su ve vanilya bir tencereye alınarak kaynatılır. 15 dk kadar kaynadıktan sonra sıcak olarak soğumuş tatlının üzerine dökülür. Tatlı soğuduktan sonra dilimlenir, birkaç saat dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Not: Şuanda Bayram ziyareti için Bulgaristan’dayım, bu tatlıyı Meryem ablam Ramazan bayramı için hazırladı. Tadına doyamadık bugün ikinci tepsiyi yaptı, ben de sizler için video çektim, videosunu en kısa zamanda ekleyeceğim. Umarım siz de beğenirsiniz, Meryem ablama da çok teşekkür ediyorum ellerine sağlık:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder