31 Temmuz 2014 Perşembe

Portakal Jöleli Yaz Tatlısı

NefisYemekTarifleri-2nlkrEd6D

Kaç Kişilik: 12-14 kişilik

Hazırlama Süresi: 5dk

Pişirme Süresi: 15dk



Malzemeler

  • 2,5 su bardağı hazır portakal suyu
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 4 yemek kaşığı buğday nişastası


Hazırlanışı

İlk olarak portakal suyu, şeker ve nişasta karıştırılıp ocakta kaynayana kadar pişirilir. Pişen jöle su ile ıslatılmış kek kalıbına dökülür, soğumaya bırakılır. Daha sonra süt, irmik ve şeker bir tencerede karıştırılarak pişmeye alınır. Kıvama gelen kaynayan irmikli kısım çok yavaş bir şekilde kalıptaki jölenin üzerine dökülür. Ve 4-5 saat buzdolabında donmaya bırakılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder