27 Temmuz 2014 Pazar

Maklube Tarifi

NefisYemekTarifleri-d7rixqY8Q

Kaç Kişilik: 4-6 kişilik

Hazırlama Süresi: 20dk

Pişirme Süresi: 35dk



Malzemeler

  • 300 gram dana eti kuşbaşı doğranmış
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2. 5 su bardağı sıcak su
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 adet patlıcan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber


Hazırlanışı

İlk olarak pirinci 1 saat önceden sıcak suda bekletelim. Kuşbaşı olarak doğradığımız eti 2 bardak suyla kısık ateşte etler suyunu çekene kadar pişirelim. Küp küp doğradığımız patlıcanları tuzlu suda acısı çıkması için beklettikten sonra kızartalım. Yağını çekmesi için havlu peçeteye koyalım. Patetesleri de küp küp doğrayıp kızartalım. Soğanlarımızı da soyup halka halka doğradıktan sonra tereyağı ile birlikte kavuralım ve içine haşlayıp süzdüğümüz etlerimizi koyalım. 5 dakika kavurduktan sonra tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip 2-3 dakika daha kavuralım. Kavurduğumuz eti yağlanmış tencerenin dibine dizelim.
Tereyağımız, tuz ve pirincimizi başka bir tencerede kavuralım. Kavurduktan sonra pirincimizin yarısını hazırladığımız et ve patatesin üzerine yayalım. Sonra kızartılmış patates ve patllıcanları da pirincin üzerine ekleyelim. Diğer kalan pirinci de son işlem olarak patateslerin üzerine döküp tahta kaşıkla çok hafif bastıralım. Üzerine 3 bardak sıcak suyu ekleyip pilavı pişirelim.
Düz geniş bir tepsiye pişen maklubemizi ters çevirip dökelim. Ve 15 dk bekletelim. Tepsinin kenarlarını da resimdeki gibi salata ve yoğurt ile süsleyelim. Çok gösterişli harika bir yemek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder