Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama Süresi: 20dk
Pişirme Süresi: 10dk
Malzemeler
- 4-5 patlıcan
- Soğan
- Kırmızı ve yeşil biber
- 2 bardak süt
- 2 yemek kaşığı un
- Sıvı yağ
- 1 kg tavuk göğsü
Hazırlanışı
Patlıcanları fırında ya da ocakta közlüyoruz. Bir tavada tavuğu, soğanı, biberleri soteliyoruz. Başka bir tavada yağı ve unu kavuruyoruz. Üzerine közlenmiş ince ince kıyılmış patlıcanları ekliyoruz, 5 dk pişiriyoruz. Son olarak sütümüzü ilave ediyoruz. Karıştırarak pişiriyoruz ve ocaktan alıyoruz. Servis tabağına önce patlıcan karışımını döküyoruz. Üzerine tavuk soteyi döküyoruz. İsterseniz sıcak isterseniz soğuk servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder