27 Temmuz 2014 Pazar

Dana Etli Diyet Salata

NefisYemekTarifleri-Axod7QlPq

Kaç Kişilik: 1-2 kişilik

Hazırlama Süresi: 30dk

Pişirme Süresi: 25dk



Malzemeler

  • 80 gram yağsız dana bonfile
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet çarliston biber
  • Kekik
  • Kuru fesleğen
  • İsot
  • Tuz
  • 1 dal reyhan otu


Hazırlanışı

İlk olarak jülyen doğradığımız etimizi düdüklü tencerede yaklaşık 15- 20 dakika pişirelim. Daha sonra teflon tavamıza 1 yemek kaşığı zeytin yağını koyalım ve etleri üstüne ekleyelim. Etleri yağda 5 dakika çevirelim sonra üzerine halka biçiminde doğradığımız biberleri ve baharatları ekleyelim. İçine 1 dal reyhan otu atıp tencerenin altını ve kapağını kapatıp kendi buharında dinlenmeye bırakalım. Etimiz dinlenirken ıspanağı ve akdeniz yeşilliğini elimizle küçük parçalara bölelim ve salata tabağına koyalım. Dere otu, reyhan otu ve taze nane için de aynı işlemleri yapalım. Közlenmiş kırmızı biberimizi de halka şeklinde doğrayalım ve diğer yeşilliklerle karıştıralım. Üstüne belirtilen ölçülerde sosu ve limonu ekleyelim. İtalyan salata sosu az kalorili bir sostur ancak ölçüsü kaçırılmamalıdır. Nar ekşisi koyabilirsiniz ama diyet yapanlara bağırsaklarınızın çalışmasını yavaşlatacağından önermiyorum. En son tavadaki etinizi salatanın üstüne koyabilirsiniz. Salataya tuz ilave etmeyin etin ve sosun tuzu ile yetinmeye çalışın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder