28 Temmuz 2014 Pazartesi

İrmikli Yoğurt Tatlısı

NefisYemekTarifleri-FoG4WBJ0n

Kaç Kişilik: 6-8 kişilik

Hazırlama Süresi: 10dk

Pişirme Süresi: 30dk



Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 3 kahve fincanı toz şeker
  • 4 kahve fincanı un
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 çorba kaşığı yoğurt


Hazırlanışı

Yumurta ve toz şekeri krema haline gelene kadar mikserle çırpıyoruz. Yoğurt, irmik, un, sıvı yağ, kabartma tozu, vanilyayı da ekleyerek bütün malzemeleri tekrar mikserle çırpıyoruz. Yuvarlak borcamın alt tabanını yağlayıp, hazırladığımız hamuru döküyoruz. 190 dereceye ayarladığımız fırında hamurumuzu üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Aygaza şerbet malzemelerini koyup kaynadıktan sonra da beş dakika ilaveten kaynatıyoruz ve altını kapatıyoruz. Fırından çıkan hamur ve şerbeti hafif ılındıktan sonra şerbeti pişen hamurun üzerine döküyoruz. Soğuduktan sonra üzerine hindistan cevizi ekleyip servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder