28 Temmuz 2014 Pazartesi

Cevizli Kadayıf Tatlısı

NefisYemekTarifleri-Fa0AXDbTD

Kaç Kişilik: 8-10 kişilik

Hazırlama Süresi: 10dk

Pişirme Süresi: 30dk



Malzemeler

  • 500 gram kadayıf
  • 6 yemek kaşığı tereyağı
  • Arzu edildiği kadar çekilmiş ceviz


Hazırlanışı

İlk olarak şerbet malzemeleri bir tencereye koyulur ve kıvama gelip yoğunlaşana kadar kaynatılır. En son üzerine limon eklenir. 5 dk daha kaynatılıp soğumaya bırakılır. Bu arada da tereyağı eritilip kadayıfa dökülür ve güzelce karıştırılır. Sonra tepsiye dizilir ve elle iyice bastırılır. Önceden ısıtılmış 190 derecedeki fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Soğumuş olan şerbet ilk sıcağı çıkan kadayıfın üzerine dökülür. Üzerine ceviz serpilip dinlenmeye bırakılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder