28 Temmuz 2014 Pazartesi

Şam Tatlısı Tarifi

NefisYemekTarifleri-mi1xPyjOY

Kaç Kişilik: 6-8 kişilik

Hazırlama Süresi: 15dk

Pişirme Süresi: 35dk



Malzemeler

  • 4 su bardağı irmik
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tarçın


Hazırlanışı

Öncelikle şekeri ve yoğurdu çırpın. Sonra geri kalan malzemeleri ekleyerek çırpmaya devam edin. Yağlanmış tepsiye dökün ve üzerine fındıkları yerleştirin. 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. şerbeti bu arada pişirin ve soğutun. Fırından çıkan tatlının üzerine dökün. Dolapta 3-4 saat beklettikten sonra servis yapın.
AFİYET OLSUN.

Şam Tatlısı Tarifi 2

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder