27 Temmuz 2014 Pazar

Dereotlu Patatesli Küçük Poğaça

NefisYemekTarifleri-VxFIDMPIX

Kaç Kişilik: 6-8 kişilik

Hazırlama Süresi: 30dk

Pişirme Süresi: 15dk



Malzemeler

  • 1/2 yaş maya
  • 1 yemek toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı margarin(Kase margarin kullanıyorum Teremyağ vb)
  • 1 çay bardağı süt
  • Aldığı kadar un


Hazırlanışı

Hamuru için olan malzemeleri karıştırıp yoğurarak yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Ceviz büyüklüğünde parça koparıp yuvarlıyoruz. Üstüne yumurta sarısı sürüyoruz ve 180 derece fırında pişiriyoruz.

İçi için; 3 adet orta boy patatesi yıkayıp haşlıyoruz. Piştikten sonra kabuklarını soyup püre haline getiriyoruz. İçine yarım çay bardağı süt, 2 yemek kaşığı mayonez, yarım bağ dereotunu ince ince kıyıp karıştırıyoruz. Pürüzsüz bir püre elde ediyoruz. Küçük poğaçaları fırından çıkarıp ılıtıyoruz. Bıçakla kesip içini açıyoruz. İçine 1 tatlı kaşığı hazırladığımız püreden koyuyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder