28 Temmuz 2014 Pazartesi

Ahududulu Tatlı

NefisYemekTarifleri-w2lxNazwq

Kaç Kişilik: 8-10 kişilik

Hazırlama Süresi: 5dk

Pişirme Süresi: 30dk



Malzemeler

  • 500 g ahududu
  • 100 g şeker
  • 140 g un
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 100 g tereyağ
  • bir tutam tuz


Hazırlanışı

Tereyağı küpler halinde doğrayın. Bir kaseye 140 g un, 60 g şeker, tarçını ve bir tutam tuzu koyun. Küpler halinde doğranmış tereyağını ilave edin ve malzemeleri karıştırın. Ahududuları yıkadıktan sonra iki yemek kaşığı şekerle ayrı bir kasede karıştırın ve önceden yağlanmış tepsiye dökün. Üstüne küçük toplar halinde unlu karışımı dağıtın. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırına tepsiyi sürün. 30 dakika pişirin ve tatlıyı soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra isteye göre vanilya sosu veya vanilya dondurmasıyla servis edin.

Ahududulu Tatlı 2

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder