20 Temmuz 2014 Pazar

Fırında Karnabahar

NefisYemekTarifleri-JIShj774m

Kaç Kişilik: 4-6 kişilik

Hazırlama Süresi: 30dk

Pişirme Süresi: 20dk



Malzemeler

  • 1 adet karnabahar
  • 250-300 gr kıyma
  • 2-3 adet soğan
  • 2 adet biber
  • 2 adet domates
  • Biraz maydanoz
  • Baharatlar


Hazırlanışı

Karnabaharlar güzelce temizlenerek haşlanır. Bu arada kıyma hazırlanır. Bir tavada, kıyma suyunu çekene kadar pişirilir. Sonra sıra ile soğan, biber, domates konur ve kavrulmaya devam edilir. Tuzunu ve baharatlarını atıp tencerenin altı kapatılır. Sonra da kıyılmış maydanoz konur ve karıştırılır.
Beşamel sos için ise başka bir tencereye biraz sıvı yağ ve un konarak kavrulur. Kavurduktan sonra yavaş yavaş süt konarak un açılır. Topak olmamasına dikkat edilir. Akıcı bir kıvam elde edilmelidir. Eğer koyu ise biraz daha sütle açılabilir.
Kare borcama sıra ile karnabahar, üzerine kıyma daha sonra beşamel sos dökülür. Onun da üstüne rendelenmiş kaşar peyniri konur. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder