28 Temmuz 2014 Pazartesi

Sebzeli Tavuk Graten

NefisYemekTarifleri-TsScYEBij

Kaç Kişilik: 4-6 kişilik

Hazırlama Süresi: 25dk

Pişirme Süresi: 20dk



Malzemeler

  • 400 gr tavuk göğsü
  • 5 adet mantar
  • 3 adet çarliston biber
  • 1 adet kırmızı acı biber
  • 1 adet patlıcan
  • 10 dilim sucuk
  • 1 yemek kaşığı tatlı salça
  • Kekik
  • Karabiber
  • Tuz
  • İsteğe göre bir miktar pul biber


Hazırlanışı

Öncelikle patlıcanlarımızı küçük küçük küp şeklinde doğrayıp tuzlu suyun içerisinde bekletiyoruz. Patlıcanların acısı gidene kadar, diğer tüm malzemeleri küçük küçük doğrayıp bir kaba alıyoruz. Sucukları ortasından kesip 1 dilim sucuktan, 2 dilim sucuk elde ediyoruz.

Tavaya bir miktar yağ koyup, önce tavuk göğsünü ilave ediyoruz. Hemen hemen 2 dakika sonra sırayla, önce biberleri, sonra mantarları, ardından patlıcanları ve sucuğu ekliyoruz. Hepsini birlikte hafif ateşte haşlıyoruz.
Bir kaç dakika sonra kendi suyunda pişmeye başladıktan sonra, 1 yemek kaşığı salçayı ekleyip, hafifçe karıştırıyoruz ( Dikkat, patlıcanlar ezilebilir). Kekik, tuz ve karabiberi ekleyip, altını kapatıp ocağın kenarına alıyoruz.

Ardından güveç taşlarına koyuyoruz (Ben 5 adet güveç kullandım) Soğumaya bırakıyoruz ve soğuduktan sonra kaşar rendesini ekleyip fırına veriyoruz. Soğumadan koyarsanız, kaşarın tadını alamazsınız ve kaşar sıcak malzemeyle birbirine karışır.

200 derece fırında kaşarları erimeye bırakıyoruz. Yaklaşık15 dakika sonra kaşarın kızardığını göreceksiniz. Fırından alıp servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder