20 Temmuz 2014 Pazar

Banduma Tarifi

NefisYemekTarifleri-UZWaD3GML

Kaç Kişilik: 6-8 kişilik

Hazırlama Süresi: 25dk

Pişirme Süresi: 40dk



Malzemeler

  • 4 adet kuru yufka ya da serme / köy yufkası
  • 5 adet tavuk but
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • Tavuk suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • Yarım su bardağı ceviz içi


Hazırlanışı

İftar sofralarının vazgeçilmezi Kastamonu yöresel banduması :

İlk olarak tuzlu suda tavuk butları oldukça yumuşak olacak şekilde haşlanır. Bu arada da yufkayı açıp üç parçaya bölelim. Böldüğümüz her parçayı rulo şeklinde sarıp her parçayı 3-4 parça şeklinde resimdeki gibi kesiyoruz. Tavuklar haşlandığında ince ince didiyoruz. Suyunu ayırıp içine karabiber ve pulbiberi ekleyip kaynatmaya başlıyoruz. Sonra tereyağımızı tavada köpük köpük olana kadar eritip baharatlı tavuk suyunun içine ekliyoruz.
Yufkalarımızı bir maşa yardımıyla önce tavuk suyuna batırıp daha sonra bir fırın kabı ya da tepsiye koyuyoruz. Yalnız tepsinin etrafına yuvarlak şekilde koycaz yufkaları, ortası havuz şeklinde resimdeki gibi açık kalacak. Bu şekilde kabımızı tamamen doldurup birinci sırayı tamamladığımızda üzerine ceviz gezdiriyoruz.
Yufkalarımıza aynı işlemle ikinci ve üçüncü katı da yapıyoruz.
En üstüne de tavuklarımızı koyuyoruz. Kalan baharatlı tereyağlı tavuk suyunu yufkaların ortasına döküyoruz ve önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırına banduma tepsimizi koyup 15 dk bekletip alıyoruz.

AFIYET OLSUN. .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder