28 Temmuz 2014 Pazartesi

Krepli Tavuk Sote

NefisYemekTarifleri-o2dZcccRl

Kaç Kişilik: 2-4 kişilik

Hazırlama Süresi: 20dk

Pişirme Süresi: 15dk



Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 2 bardak süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 11 kaşık un
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Arzuya göre çörek otu
  • Bir tutam ince kıyılmış maydanoz


Hazırlanışı

Çok aşamalı gibi görünse de ben yaparken çok zevk alıyorum. Sunumu tadı çok güzel. 1 gün önceden krebi hazırlasanızda olur. Size kalmış orası tabi.
Öncelikle krebi yapıyoruz. Bütün malzemeleri karıştırıp ısıtılmış tavada arkalı önlü pişiriyoruz. Bir kenara alıp soğutuyoruz. Daha sonra soğanları yağda soteleyip tavukları atıyoruz. Sarımsakları da ilave edip tavuklar rengini değiştirene kadar pişiriyoruz. Salça da ilave edip karıştırıyoruz. En son tuzunu ve baharatlarını da katıp altını kapatıyoruz. Bir çorba kasesine krepleri yerleştirip içine tavuklu harcı koyuyoruz ve üstünü kapatıp kürdanla ağzını kapatıyoruz. Ters çevirip tepsiye yerleştiriyoruz. Beşamel sos içinde un ve yağı kavurup unun kokusu çıkınca sütü ilave ediyoruz. Tuzunu ekleyip topaklanmaması için sürekli karıştırıyoruz. Sonra içi tavuklu kreplerin üstüne döküp kaşar rendeleyip önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dk pişiriyoruz. Üstü kızarana kadar. Sonra afiyetle yiyoruz:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder