20 Temmuz 2014 Pazar

Kıyır Kurabiye Tarifi

NefisYemekTarifleri-QuUrmD5rS

Kaç Kişilik: 8-10 kişilik

Hazırlama Süresi: 10dk

Pişirme Süresi: 15dk



Malzemeler

  • 125 gr tuzsuz tereyağı (eritilmiş)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Aldığı kadar un


Hazırlanışı

Eritip ılıttığımız tereyağı, sıvı yağ, yumurta, kabartma tozunu bir kapta elimizle karıştırıyoruz. Unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuruyoruz. Fırın tepsisine yağlı kağıt koyuyoruz. Hamurdan minik minik toplar kopartıp yuvarlıyoruz fındık büyüklüğünde olacak). 200 derece fırında beyaz kalacak şekilde pişiriyoruz. Ayrı bir borcamda pudra şekeri ve hindistan cevizini karıştırıyoruz. Fırında çıkan kurabiyeleri sıcakken pudra şekerli karışıma buluyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder