29 Haziran 2014 Pazar

Zeytinyağlı Bamya Tarifi

Zeytinyağlı Bamya Tarifi

NefisYemekTarifleri-mzPIGjiIj
Malzemeler
3 Adet Havuç

2 Adet Soğan

Yarım Kilogram Bamya

3 Adet Dondurulmuş Domates

1 Su Bardağı Domates Sos

Zeytinyağı

Şeker

Tuz

Su
Hazırlanışı
Soğanları yarım ay şeklinde doğruyoruz. Havuçları da parmak uzunluğunda verev şeklinde doğruyoruz. Bamyaları ayıklayıp, yıkıyoruz. Dondurulmuş domatesin kabuklarını soyup, küp küp doğruyoruz. Geniş ve yayvan bir tencereye biraz zeytinyağı döküyoruz. Üzerine doğradığımız soğan ve havuçları alıyoruz. Karıştırarak soteliyoruz. Sebzeler sotelendikten sonra üzerine bamyaları ilave ediyoruz. 2-3 dakika kavuruyoruz. Ardından üzerine doğradığımız domatesleri ve domates sosunu boşaltıyoruz. Tuz ve şeker serpiyoruz. Yemeğimize biraz da su ekliyoruz. Tencerenin kapağını kapatarak orta ateşte pişmeye bırakıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder