27 Haziran 2014 Cuma

Reyhan Şerbeti Nasıl Yapılır?

NefisYemekTarifleri-4Kw1OUtVj

Kaç Kişilik: 4-6 kişilik

Hazırlama Süresi: 5dk

Pişirme Süresi:



Malzemeler

  • 1 demet reyhan
  • 5-6 adet limon tuzu
  • 6 su bardağı sıcak su
  • 6 yemek kaşığı toz şeker


Hazırlanışı

Reyhanları güzelce yıkayın ve üzerine kaynamış sıcak suyu, şekeri ve limon tuzunu ilave edin. Karıştırıp ağzını kapatın. Kesinlikle kaynatmıyoruz. Haşlama yöntemi ile yani sıcak suyun içinde bekletilerek yapılan bir şerbet.

Ramazan ayında sahurda niyetlenmeden önce içerseniz midenizde kaynama olmayacaktır, mide dostudur Reyhan.
Ayrıca reyhanın çayını yaparsanız vücuttaki yağı yakmak için de kullanabilirsiniz.

Reyhan Şerbeti 1

Reyhan Şerbeti 2

Reyhan Şerbeti 4

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder