27 Haziran 2014 Cuma

Tavuk İncik Dolması

NefisYemekTarifleri-vfKyOyKi9

Kaç Kişilik: 2-4 kişilik

Hazırlama Süresi: 15dk

Pişirme Süresi: 30dk



Malzemeler

  • Kişi sayısına göre tavuk incik
  • 1 küçük soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Bir kaç dal maydanoz
  • 1 yumurta
  • Tuz, kekik, kuru nane, karabiber


Hazırlanışı

İnciklerin derisini zedelemeden tersine sıyırıp, tam çıkartmadan, inciğin ucunu bıçağın tersiyle kırıyoruz. Deriyi tekrar düz yüzüne çeviriyoruz. Etleri kemiklerden ayırıp mikserde etleri püre haline getiriyoruz. Soğan ve sarımsakları da mikserden geçirip baharatlar, maydanoz ve yumurtayla birlikte kıydığımız ete ekleyip yoğuruyoruz. Bu harcı ayırdığımız derilere dolma doldurur gibi bastırarak dolduruyoruz. Derinin uç kısmını alta inciğin “ağzını” kapatacak şekilde altına katlıyoruz. Fırın tepsisine dizip, hazırladığınız sosu gezdirip 180 derece de ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Tavuk İncik Dolması 2

Tavuk İncik Dolması 3

Tavuk İncik Dolması 6

Tavuk İncik Dolması 1

Tavuk İncik Dolması 5

Tavuk İncik Dolması 4

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder