24 Haziran 2014 Salı

Arnavut Ciğeri Mezesi Tarifi

Arnavut Ciğeri Mezesi Tarifi

NefisYemekTarifleri-FAVpAxm2P

Malzemeler

500 Gram Dana Ciğer
Tuz
Un
Kızartmak İçin:
Sıvıyağ
Garnitürü İçin:
2 Adet Patates

Hazırlanışı

Dana ciğeri kuşbaşı olarak doğruyoruz. Karıştırma kabına alıyoruz. Üzerine tuz serpiyoruz.
Karıştırıyoruz. Ardından ciğerleri una buluyoruz. Tencereye ciğerleri kızartmak bolca sıvıyağ koyuyoruz. Yağ kızdıktan sonra üzerine ciğerleri alıp, kızartıyoruz. Kızarttığımız ciğerleri servis tabağımızın bir kenarına alıyoruz. Diğer taraftan garnitürünü hazırlamaya başlıyoruz. Patateslerin kabuklarını soyup, yıkıyoruz. Küp küp doğruyoruz. Kızgın yağda patatesleri kızartıyoruz. Kızarttığımız patatesleri de ciğerlerin yanına alıyoruz. Yemeğimizi yeşilliklerle servise hazırlıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder