27 Haziran 2014 Cuma

Hamsili Mücver

NefisYemekTarifleri-k1OPvQi3y

Kaç Kişilik: 4-6 kişilik

Hazırlama Süresi: 40dk

Pişirme Süresi: 25dk



Malzemeler

  • 1/2 kg ( kafaları ve kılçıkları temizlenmiş fileto) hamsi
  • 1 kg kabak
  • 1 demet maydanoz
  • 7 – 8 adet yeşil biber
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 2 demet taze soğan
  • Bir paket ( şart değil. Ben vardı kullandım) yengeç
  • 2 tatlı kaşığı ( damak zevkinize göre) tuz
  • Karabiber, kırmızı biber, kimyon (damak zevkinize göre)


Hazırlanışı

Ardanın mutfağında izleyip esinlenerek evdeki malzemelerle ve hatta biraz da şişirme yapılmış bir tarif. Ama sonucunda çok lezzetli bir sonuç çıkınca paylaşayım dedim. Hazırlanışına gelince. Öncelikle derin bir kaba, yumurtaları kırıp güzelce çırpın. Üzerine tuzunu, zevkinize göre baharatları ilave edin. Unu yedire yedire karıştırın. Hani sütsüz krep hamuru yapar gibi. Yoğunluğu bir hayli fazla olacak. Sonra kabakları temizleyip rendeleyin ve hamura katın. Maydanoz, taze soğan, yeşil biberleri de karışıma ilave edin. Hamsileri ( reklam olmasın ama BİM mağazalarında derin dondurucularda son derece hesaplı, temizlenmiş, fileto haline getirilmiş hamsi bulmanız mümkün) Bu arada belirtmeliyim ki yengeçleri hazır olarak bir arkadaş getirmişti derin dondurucu da duruyordu. Ben hazır elimdeyken onları da kullandım. İlla bulacağım kullanacağım diye aramayın. Pek bir şey değiştireceğini sanmıyorum. Belki bazılarımızın deniz böceği diye hoşuna da gitmeyebilir. Küçük parçalar halinde doğrayın ve karışıma bunu da ilave edin. Sonra bir tahta kaşık yardımı ile kızgın yağa dökerek arkalı önlü kızartın. Bu kadar basit. Sıcak olarak da çok lezzetli ama ben dolapta iki gün durduktan sonra çok daha lezzetli olduğunu fark ettim. Afiyet olsun. Umarım yapar ve beğenirsiniz.

Hamsili Mücver 1

Hamsili Mücver 2

Hamsili Mücver 3

Hamsili Mücver 4

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder