24 Haziran 2014 Salı

Dondurmalı İrmik Tatlısı Tarifi

Dondurmalı İrmik Tatlısı Tarifi

NefisYemekTarifleri-NW6Imfqt1
Malzemeler
100 Gram Tereyağı

2,5 Su Bardağı İrmik

2 Su Bardağı Süt

2,5 Su Bardağı Toz Şeker

1,5 Su Bardağı Su

1 Çay Bardağı Sıvıyağ

3 Yemek Kaşığı Dolmalık Fıstık

Servisi İçin:

Dondurma
Hazırlanışı
Dondurmalı irmik tatlısı yaz aylarının enfes ikramı… Dondurmalı irmik tatlısı tarifimizi hazırlamak için geniş ve yayvan bir tencere alıyoruz. Tencereye sıvıyağını boşaltıyoruz. Üzerine dolmalık fıstığı ekliyoruz. Kavuruyoruz. Dolmalık fıstıklar kavrulduktan sonra üzerine irmiği ilave ediyoruz. Kavurmaya devam ediyoruz. Bu arada ayrı bir tencereye sütü, şekeri ve suyu boşaltıyoruz. Kaynamaya bırakıyoruz. İrmiğin rengi koyulaşana kadar kavuruyoruz. İrmik kavrulduktan sonra üzerine kaynayan şerbeti boşaltıyoruz. Bu arada sıcak buharın yüzümüze gelmemesine dikkat ediyoruz. Tencerenin kapağını kapatıyoruz. Kısık ateşte şerbetini çekmeye bırakıyoruz. Daha sonra hazırladığımız irmik tatlısını karıştırıyoruz. Ocağın altını kapatıyoruz. Hazırladığımız dondurmalı irmik tatlısı tarifini servis kaselerine paylaştırarak dolduruyoruz. Yanında dondurma ile servise hazırlıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder