26 Haziran 2014 Perşembe

Damat Kurabiyesi

NefisYemekTarifleri-EeAG9BL5q

Kaç Kişilik: 12-14 kişilik

Hazırlama Süresi: 3 saat

Pişirme Süresi: 25dk



Malzemeler

  • 1 kilo vita yağı
  • 1 kilo pudra şekeri
  • 1 kilo un
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı cep sodası
  • 200 gram tuzsuz fıstık


Hazırlanışı

Bu leziz kurabiyeyi bayramlarda ve damat tarafına misafirliğe giderken yapıyoruz. Tepsilere dizerek nişan tepsisi gibi düşünebilirsiniz. Gelenek gibi :)
Tabi özel olarak bu kurabiye tepsisinin içine damada özel damat güveci yapılır. İçi bol fıstıklı kapaklı kurabiye fotoğraflarda da görüceksiniz :)

Ramazan bayramı yaklaşırken misafirlere ikram etme açısından belki yardımcınız olabilir. Tabi düğün mevsiminde de tepsi götürüp getirirken bir alternatif :)
İlk olarak vita yağını tencerenin içine koyup eritiyoruz. Yağ eriyince içine bir çay bardağı zeytinyağı ilave edip soğuması için bekliyoruz. Yeterli ılıklığa gelince elimiz yanmayacak gibi olduğu zaman geniş bir kaba alıp karıştırıyoruz. Kurabiyenin asıl zahmetli yeri de buradan itibaren başlıyor. 2 saat boyunca hatta daha önceden 3 saat yaparlarmış, elimizle karıştırıyoruz. 2 saat sonuna doğru yağ kıvam almaya krem rengine dönmeye daha kıvamlı bir hal almaya başlıyor. İçine sodayı ilave ediyoruz. Fotoğrafta ki gibi olacak. Kurabiyenin bir özelliği elimizle çırpma işleminin mikserle yapılmaması. Mikserle yapıldığı zaman kurabiye taş gibi sert oluyor. Elimizle çevirmemiz lazım. 2 saat sonunda kıvama gelen yağın içine bire bir ölçüde olacak şekilde pudra şekeri ve unu ilave ediyoruz. Yağın içine bir çay tabağı pudra şekeri, bir çay tabağı un olarak birer kilo pudra şekeri ve un ilave edip güzelce yoğuruyoruz. Hamur olduktan sonra şekil verip üzerlerine fıstık koyup önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında üzerleri çatlayana kadar pişiriyoruz. Sık sık fırınınızı kontrol ediniz, hemen pembeleşebilir. Daha sonra üzerlerine pudra şekeri serpip servise sunuyoruz. Afiyet şeker olsun:)

Damat Kurabiyesi 7

Damat Kurabiyesi 9

Damat Kurabiyesi 8

Damat Kurabiyesi 4

Damat Kurabiyesi 5

Damat Kurabiyesi 6

damat-kurabiyesi-fotografi-3

Damat Kurabiyesi 2

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder