27 Haziran 2014 Cuma

İzmir Köftesi

NefisYemekTarifleri-tSpIYqZQL

Kaç Kişilik: 4-6 kişilik

Hazırlama Süresi: 10dk

Pişirme Süresi: 20dk



Malzemeler

  • Yarım kilo kıyma (normal yağlı)
  • İki tane kuru soğan
  • Bir su bardağı galeta unu (evde de yapabilirsiniz artan ekmeklerinizle)
  • Biber salçası, domates salçası (yarımşar çorba kaşığı)
  • Tuz, karabiber, kimyon
  • Patates, soğan, sarımsak, domates
  • İki su bardağı su


Hazırlanışı

Bir kaba önce soğanlarımızı rondodan geçirip alalım. Sonra tuzu, karabiberi, kimyonu, galeta ununu alıp elimizle biraz yoğuralım. Kıymamızı, salçalarımızı alıp güzelce yoğuralım. İstediğimiz kıvama gelince istediğiniz şekilde elimize küçük küçük toplar yapalım. Bu işlemi bitirdikten sonra borcamımızı alıp önce patatesleri ay şeklinde iri iri doğrayıp dizelim. Üstüne sarımsakları, domatesi (kabuğunu soyalım) soğanları halka halka doğrayıp dizelim. Onun üstüne de köftelerimizi dizelim. İki su bardağı sıcak suda salçalı su yapıp üstüne dökelim. Fırına verip köfteler pişince üzerine bir folyo kapatalım. Yarım saat pişirelim, sıcak sıcak izmir sulu koftemiz hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder