25 Haziran 2014 Çarşamba

Balkabağı Çorbası Tarifi

NefisYemekTarifleri-qXjWOBTtP

Kaç Kişilik: 4-6 kişilik

Hazırlama Süresi: 5dk

Pişirme Süresi: 35dk



Malzemeler

  • 1 kg balkabağı (soyulmuş hali)
  • 2 tane orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 4-5 tane soyulmuş küp küp doğranmış domates (veya konserve)
  • 4-5 yaprak fesleğen
  • 1 tane tavuk bulyon ya da tavuk suyu
  • 1 tatlı kaşığı kadar


Hazırlanışı

Balkabağını, soğanı, sarımsağı dilimlere ayırın, çok az sıvı yağ koyduğunuz tencerede kavurun, içerisine domatesi ve ince doğranmış fesleğeni ekleyin, üzerini geçecek kadar tavuk suyu da ekleyip kaynamaya bırakın. Kabaklar yumuşayınca blenderden geçirin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder