26 Haziran 2014 Perşembe

Feine Rocher Pasta

NefisYemekTarifleri-3kz59qwQL

Kaç Kişilik: 6-8 kişilik

Hazırlama Süresi: 35dk

Pişirme Süresi: 25dk



Malzemeler

  • 150 gr tereyağı
  • 150 gr şeker
  • 4 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 200 gr toz fındık


Hazırlanışı

Hamurun hazırlanışı
Tereyağı ve şeker krema haline getirilir. İçerisine yumurtalar konulup çırpılır. Kabarma tozu ve toz fındık ilave edilip kelepçeli kalıba dökülüp 150 derecede 25-30 dakika pişirilir. Not: Tarifte un yoktur.
Hamur soğumaya bırakılır.
Krema çırpılır ve içerisine çikolatalarımızdan 8 tane ezilip kremanın içerisine bir kaşık nutellayla beraber ilave edilir. Hazırladığımız krema soğumuş olan kekin üzerine dökülür ve kenarları da kremayla sıvanır. Yaprak bademlerimiz ocakta pembeleşinceye kadar kavrulur. Dikkat edin bademler çok çabuk yanabiliyor. Kavrulmuş bademler soğuduktan sonra pastanın etrafına serpilir. Kalan çikolata topları bıçakla ikiye bölünüp pastanın üzerine sıktığımız 16 tane kremanın üzerine konulur. Not: Kremayı çırptıktan sonra bir kısmını pastanın üzeri için ayırıyoruz. Son olarak bitter çikolatayı eritip pastanın üzerini süslüyoruz. İstediğiniz gibi yapabilirsiniz. Ben kızımın doğum gününde yaptığım için onun ismini yazdım. Afiyet olsun. Zevkle yiyeceğiniz bir pasta.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder