28 Haziran 2014 Cumartesi

Mualla (Yeşil Mercimekli Patlıcan Yemeği)

NefisYemekTarifleri-88we9bRk9

Kaç Kişilik: 4-6 kişilik

Hazırlama Süresi: 15dk

Pişirme Süresi: 30dk



Malzemeler

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 5-6 adet patlıcan
  • 2 orta boy domates
  • 2 sivri biber
  • 2 orta boy soğan
  • 5-6 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça (ben biber ve domates salçasını karışık kullandım)
  • 2 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
  • Biraz kıyılmış maydanoz


Hazırlanışı

Önce mercimekleri haşlıyoruz. Mercimekler yıkanır ve üzerine soğuk su ilave edilerek bir taşım kaynatılır. Tencerenin kapağını açmadan yarım saat bekletirseniz siyah suyu çıkar. Sonrasında suyunu süzüyoruz ve mercimekleri bir kaba alıyoruz. Eğer vaktiniz yoksa bu şekilde değil de direkt haşlayıp suyunu süzebilirsiniz. Sonrasında patlıcanlar hariç tüm diğer malzemeler küp küp doğranır. Baharatlar eklenir ve mercimeklerle karıştırılır.

Patlıcanlar alaca soyulur ve 1 parmak genişliğinde dilimlenir. Yayvan bir tencereye bir sıra patlıcan, bir sıra harç şeklinde tüm karışım bitinceye kadar dizilir. En son üzerine 1 çay bardağı su ve yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirilir ve ocağa konulur. Kaynayıncaya kadar yüksek ateşte, sonrasında ise kısık ateşte yaklaşık yarım saat pişirilir. Antakyaya özgü bu yemek gerçekten değişik bir tat. Özellikle soğuk tüketmenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun.

Mualla (Yeşil Mercimekli Patlıcan Yemeği) 4

Mualla (Yeşil Mercimekli Patlıcan Yemeği) 3

Mualla (Yeşil Mercimekli Patlıcan Yemeği) 2

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder