27 Haziran 2014 Cuma

Etli Güveç

NefisYemekTarifleri-YCfAal3iU

Kaç Kişilik: 2-4 kişilik

Hazırlama Süresi: 15dk

Pişirme Süresi: 30dk



Malzemeler

  • Yarım kilo et
  • 3 adet domates
  • 2 tane kırmızı biber
  • 1 tane yeşil biber
  • 2 tane orta boy kuru soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Bir tatlı kaşığı karabiber
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • Bir tatlı kaşığı toz biber


Hazırlanışı

Öncelikle etler yıkanıp tencereye koyulur. Etler kendi suyunu verip çekince sıvı yağ eklenir. Soğanlar küçük doğranır. Biberlerle beraber kavrulan etlere eklenir. Baharatları ilave edilir. Tuzu en son koyuyorum. Domatesleri ilave edilip tekrar soteleme işine devam edilir. Yarım pişmiş olan etlerimiz güveçlere koyulur, fırına verilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder