24 Haziran 2014 Salı

Manolya Tatlısı Tarifi

Manolya Tatlısı Tarifi

NefisYemekTarifleri-EBYFOSWDd
Malzemeler
2 Yumurta Sarısı

1 Litre Süt

2 Yemek Kaşığı Un

1 Su Bardağı Toz Şeker

2 Yemek Kaşığı Nişasta

1 Paket Bebe Bisküvisi

1 Paket Vanilya

1 Paket Krema

1 Kase Çilek
Hazırlanışı
Manolya tatlısı yapımı kolay, lezzeti harika bir tatlı tarifi... Manolya tatlısı tarifimiz için ilk önce kremasını hazırlamaya başlıyoruz. Tencereye sütü boşaltıyoruz. Üzerine şekeri, nişastayı, unu ve vanilyayı ilave ediyoruz. Yumurta sarısını ekliyoruz. Tencereyi ocağa alıyoruz. Çırpma teliyle sürekli karıştırarak kremayı pişiriyoruz. Krema kaynayıp, göz göz olduktan sonra ocağın altını kapatıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Krema soğuduktan sonra üzerine hazır kremayı ekliyoruz. Mikserle iyice karıştırıyoruz. Ayrı bir tarafta da bebe bisküvilerini doğrayıcıdan toz haline getiriyoruz. Çilekleri de ince ince dilimliyoruz. Manolya tatlısını ikram edeceğimiz bardakların yarısına kadar hazırladığımız kremaları paylaştırarak dolduruyoruz. Toz haline getirdiğimiz bisküvilerden birazını kremaların üzerine paylaştırarak serpiştiriyoruz. Bardakların kenarına çilek dilimlerini diziyoruz. Daha sonra kalan kremayı da bardaklara boşaltıyoruz. Ardından kalan bisküvileri de üzerine serpiştiriyoruz. Son olarak bir bütün çileği yelpaze şeklinde kesiyoruz. Manolya tatlılarımızın üzerine alıyoruz. Buzdolabında birkaç saat manolya tatlılarımızı dinlendirdikten sonra servise hazırlıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder