27 Haziran 2014 Cuma

Tepsi Kebabı Hazırlanışı

NefisYemekTarifleri-AbtJoDltU

Kaç Kişilik: 4-6 kişilik

Hazırlama Süresi: 15dk

Pişirme Süresi: 45dk



Malzemeler

  • Yarım kilo dana kıyma
  • 2 adet kırmızı biber
  • 3 adet orta boy kuru soğan
  • 1 kaşık salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Kimyon
  • 6-7 diş sarımsak


Hazırlanışı

Soğan ve kırmızı biberler küçültülüp doğrayıcıdan geçirilir.
Üstüne baharatlar, sarımsak, maydanoz, salça ve kıyma eklenip iyice özleşene kadar doğrayıcıda çekilir.
İyice özleşen kıyma alınıp dışarda tekrar yoğrulur ve yağlanmış fırın tepsisine yayılır.
Üstüne istenilen şekilde doğranan sebzeler yayılır.
Küçük parçalar halinde tereyağ serpiştirilir. 200 derece ısınmış fırında pişirilir.
Dilimlenerek servis edilir. Afiyet olsun.

Tepsi Kebabı Hazırlanışı 1 Tepsi Kebabı Hazırlanışı 2 Tepsi Kebabı Hazırlanışı 3

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder