24 Haziran 2014 Salı

Çeşitli Ev Pidesi

NefisYemekTarifleri-KNnjkk3Se

Kaç Kişilik: 6-8 kişilik

Hazırlama Süresi: 30dk

Pişirme Süresi: 30dk



Malzemeler

  • 1 kg un
  • Yarım paket yaş maya (20 gr)
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Tuz
  • Su


Hazırlanışı

Unu yoğurma kabına alalım. Tuzu ve şekerini serpip ortasını açalım. Mayayı buraya koyup su ilavesiyle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Hamur tezgah üzerinde 10 dk kadar yoğurulmalı. 4 eşit bezeye bölüp mayalandıralım. Bu arada iç malzemeleri hazırlayalım.

Pide için, kıymanın yarısını tavaya alıp kavuralım. Üzerine az sıvı yağ ve çok minik doğradığımız soğanı ilave edip 2-3 dk kavuralım. Tuz, karabiber ekleyip ocaktan alalım.

Pide için, kıymanın diğer yarısını bir kaba alalım. Üzerine minik minik doğradığımız soğanı, domatesi, maydanozu ve biberi katalım. 1 tatlı kaşığı salçayı da ekleyelim. Tuz, pul biber ve sıvı yağı katıp ezmeden karıştıralım.

Pide için, dilim sucuk, dilim salam ve rende kaşar.

Pide için, rendelenmiş kaşar. Sıra pideleri şekillendirmede.

Tezgaha hafif un serperek merdane yardımıyla bezeleri tek tek çok ince olmayacak bir şekilde açalım. Yağlı kağıt serili tepsilere alalım. Kenarlardan bir cm kalınlığında içe doğru kıvırıp parmak uçlarımızla bastıralım. Üzerlerine hazırladığımız malzemelerden yayalım. 250 dereceli ısınmış fırında pişirelim. Fırından çıkar çıkmaz kenarlarına tereyağı sürelim. Sucuklu pide piştikten sonra yumurtayı ortasına kıralım. Tekrar fırına verip akı pişene kadar bekletelim. Çıtır seviyorsanız hemen dilimleyip yiyebilirsiniz. Yada pidelerin üstüne sofra bezi örtüp 10 dk kadar bekletip yumuşak olarak tüketebilirsiniz. Afiyet olsun:)

Çeşitli Ev Pidesi 2

Çeşitli Ev Pidesi 3

Çeşitli Ev Pidesi 4

Çeşitli Ev Pidesi 5

Çeşitli Ev Pidesi 6

Çeşitli Ev Pidesi 7

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder