27 Haziran 2014 Cuma

Beşamel Soslu Ve Köfteli Fırında Patates

NefisYemekTarifleri-JqmHJlLw7

Kaç Kişilik: 4-6 kişilik

Hazırlama Süresi: 15dk

Pişirme Süresi: 40dk



Malzemeler

  • 500 gr dana-kuzu karışık az yağlı kıyma
  • 6 patates
  • 2 küçük boy soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 Türk kahvesi fincanı parmesan peyniri
  • Ekmek kırığı
  • Yarım Türk kahvesi fincanı süt
  • Bir tutam maydanoz


Hazırlanışı

Patatesleri spiral şekilde kesiyoruz. Kıyma, rendelenmiş soğan, ekmek kırığı, süt, karabiber, tuz, parmesan peyniri ve maydanozla bir köfte harcı hazırlıyoruz. Sonra patateslerin arasına kıymalı harçtan paylaştırıyoruz. Kızgın yağda azıcık kendini toparlayacak kadar pişiriyoruz ve fırın kabına alıyoruz. Beşamel sos için unu tereyağda un kokusu gidene kadar kavurup üzerine hızlıca sütü tuzu ve muskatı ilave edip kaynayana kadar çırpıyoruz, patateslerin üzerine pay edip önceden ısıtılmış 170 derecelik fırına koyuyoruz. Üstü kapalı yarım saat pişirdikten sonra üzerine parmesan peyniri ekleyip üzeri hafif kızarana kadar 5-7 dk daha pişiriyoruz. Afiyet olsun:)

Beşamel Soslu Ve Köfteli Fırında Patates 1 Beşamel Soslu Ve Köfteli Fırında Patates 2

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder