24 Haziran 2014 Salı

Çingen Kebabı

NefisYemekTarifleri-X8tsdmlwQ

Kaç Kişilik: 6-8 kişilik

Hazırlama Süresi: 25dk

Pişirme Süresi: 40dk



Malzemeler

  • 1kilo dolmalık biber
  • 300 gr. kıyma
  • 1 büyük boy soğan (küp küp doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Bir su bardağından bir parmak az sıvı yağ
  • 1 adet büyük domates (küp küp doğranmış)
  • 1, 5 yemek kaşığı nane
  • Yarım yemek kaşığı pul biber, karabiber, kimyon
  • 1 demet maydanoz
  • Tuz
  • Her bir biberin içine 1 çay kaşığı kuyruk yağı
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2-3 diş sarımsak


Hazırlanışı

Biberlerin içini oyuyoruz. Kıymayı ve bütün malzemeyi doğrayıp karıştırıyoruz. Biberlerin içini dolduruyoruz. Üzerlerine 1 kaşık tereyağı koyuyoruz. Elektirikli tencerede ağzı kapalı susuz kızartıyoruz. Kendi suyunu salıyor.
Antalya’nın yemeği. Genellikle denizde, piknikte yeniyor.

Çingen Kebabı 1 Çingen Kebabı 2

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder