25 Haziran 2014 Çarşamba

Madımak

NefisYemekTarifleri-4fSm9OlBr

Kaç Kişilik: 6-8 kişilik

Hazırlama Süresi: 10dk

Pişirme Süresi: 30dk



Malzemeler

  • Yarım kilo madımak
  • 1 büyük boy soğan
  • 1 küçük çay bardağı bulgur
  • 1, 5 yemek kaşığı salça
  • Yarım limon suyu
  • Tuz, pul biber
  • Sıcak su


Hazırlanışı

Soğanları yemeklik doğrayıp kavuruyoruz salçayı ekleyip salçanın kokusu biraz gidene kadar kavurup ayıklayıp yıkadığımız madımakları ve bulguru da ekleyip tekrar kavuruyoruz, tuzunu ve pul biberini, sıcak suyu koyup kaynadığında da limon suyunu ekleyip pişmesini bekliyoruz. Su miktarını belirtmedim, suyunun fazla olmaması gerekiyor. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder