24 Haziran 2014 Salı

Kremalı Puf Kurabiye Tarifi

Kremalı Puf Kurabiye Tarifi

NefisYemekTarifleri-4Y30IaPr0

Malzemeler

1 Adet Yumurta
3 Su Bardağı Un
2 Yemek Kaşığı Yoğurt
125 Gram Tereyağı
1 Su Bardağı Pudra Şekeri
1 Çay Bardağı Toz Fındık
1 Paket Vanilya
Kreması İçin:
2 Yemek Kaşığı Labne
1 Poşet Köpürtülmüş Şanti
Üzeri İçin:
Renkli Pasta Süsü

Hazırlanışı

Kremalı puf kurabiye tarifi, çocukların bayılacağı bir kurabiye… Çocuklarımızla birlikte tatil vakitlerinde eğlenceli bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Kremalı puf kurabiye tarifimizi hazırlamak için cam bir kase alıyoruz. Kaseye unu boşaltıyoruz. Üzerine vanilyayı, pudra şekeri ve toz fındığını ilave ediyoruz. Karıştırarak harmanlıyoruz. Unun ortasını havuz şeklinde açıyoruz. Ortaya yoğurdu boşaltıyoruz. Oda sıcaklığında yumuşayan tereyağını alıyoruz. Üzerine yumurtayı kırıyoruz.
Un almadan ortadaki malzemeleri yoğuruyoruz. Ortadaki malzemeler iyice karıştıktan sonra yavaş yavaş unu da alarak yoğurmaya devam ediyoruz. Kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlıyoruz. Hazırladığımız hamuru tezgaha alıyoruz.
Üzerine un serip, merdane yardımıyla mukavva kalınlığında açıyoruz. Açtığımız hamurun üzerinden yuvarlak kurabiye kalıbıyla hamurlar kesiyoruz. Hazırladığımız kurabiye hamurlarını yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 12 dakika kadar pişiriyoruz. Kurabiyeler hafifi pembeleştikten sonra fırından çıkartıyoruz. Her fırının ayrı pişirme kıvamı olduğu için, kontrol ederek pişiriyoruz. Pişen kurabiyeleri fırından çıkartıyoruz.
Soğumaya bırakıyoruz. Ayrı bir tarafta kremamızı hazırlamaya başlıyoruz. Bir kaseye labneyi alıyoruz. Üzerine köpürtülmüş şantiyi ekliyoruz. Mikserle iyice karıştırıyoruz. Bir müddet kremamızı buzdolabında bekletiyoruz. Kurabiyeler soğuduktan sonra servis tabağımıza diziyoruz. Hazırladığımız kremayı da şanti torbasına dolduruyoruz. Kurabiyelerin üzerine kremayı sıkıyoruz. Son olarak kremalı puf kurabiyelerin üzerine renkli pasta süsleri serpiştirerek süslüyoruz. Çayın yanında kremalı puf kurabiyelerimizi servise hazırlıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder