17 Ağustos 2014 Pazar

Tereyağlı Poğaça

NefisYemekTarifleri-6QIzPh96A

Kaç Kişilik: 4-6 kişilik

Hazırlama Süresi: 10dk

Pişirme Süresi: 20dk



Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta(akı hamura sarısı üstüne)
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un


Hazırlanışı

Hamur için gereken malzemeleri geniş bir kaba alıp ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. İç malzemeleri bir kasede karıştırın. Hamurdan parçalar koparıp iç harç ekleyip istediğiniz şekli verin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu veya susam serpin. 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Yumuşacık poğaçalar hazır. Afiyet bal şeker olsun:)

Tereyağlı Poğaça 2

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder