21 Ağustos 2014 Perşembe

Mantar ve Tavuklu Krep Sarma

NefisYemekTarifleri-Bl0Rcoj9U

Kaç Kişilik: 4-6 kişilik

Hazırlama Süresi: 15dk

Pişirme Süresi: 20dk



Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 200 ml süt
  • 100 ml un
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çay kaşığı tuz


Hazırlanışı

Krep için tüm malzemeler çırpılır. Tavaya biraz yağ damlatılır ve 1-1, 5 kepçe hamur dökerek yayılır. Her iki tarafı çevrilerek orta ateşte pişirilir.

Bir tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağı dökülür. Üzerine küçük küçük doğranan kırmızı biber, yeşil biber, ince doğranan mantarlar, bir tatlı kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiber eklenerek ağzı kapatılır. Pişene kadar ara sıra karıştırılır. Diğer bir tavada küçük parçalar halinde doğranan tavuk az yağda kızarana kadar pişirilir. İkisi de pişince karıştırılır.

Tabağa yerleştirilen krebin ortasına mantarlı tavuktan koyulup rulo şeklinde sarılır.

Tavaya kabuğu soyulup küçük doğranan domates, salça, 1 yemek kaşığı sıvı sağ, sarımsak, kekik, pul biber ve 1 çay kaşığı tuz eklenir ve domates sosu hazırlanır.

Hazırlanan sos krep sarmanın üstüne dökülerek servis edilir.

Afiyet olsun.

Mantar ve Tavuklu Krep Sarma 2

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder