21 Ağustos 2014 Perşembe

Fırında Tahinli Helva Tatlısı

NefisYemekTarifleri-vdUCHuJSK

Kaç Kişilik: 2-4 kişilik

Hazırlama Süresi: 5dk

Pişirme Süresi:



Malzemeler

  • 250 gram tahin helva
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • Isıya dayanıklı fırın kabı


Hazırlanışı

Bir kasenin içine helvayı küçük parçalara ayırıyoruz. Sütü ve limon suyunu koyup krema kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz. Karışımımızı fırına dayanıklı kabımıza alıp 180 derece üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz ve servise hazır. (İsterseniz tek kişilik cuplarla (ısıya dayanıklı) da yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Fırında Tahinli Helva Tatlısı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder