23 Ağustos 2014 Cumartesi

Tavuk Sote Yapılışı

NefisYemekTarifleri-ajyMUFQGR

Kaç Kişilik: 2-4 kişilik

Hazırlama Süresi: 10dk

Pişirme Süresi: 20dk



Malzemeler

  • Yarım kilo tavuk göğsü (500 gram)
  • 2 adet soğan
  • 5 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • Tuz, pul biber, karabiber, kekik
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Sıvı yağ


Hazırlanışı

Tavuk göğsünü kuşbaşı doğruyoruz. Soğanları yarım ay şeklinde, biberleri dairesel ve domatesleri küp küp doğruyoruz. Tavuğu az sıvı yağda yumuşayıncaya kadar arada karıştırarak kavuruyoruz. Suyunu çekmeye başladığında soğanları ilave ediyoruz. Biraz pişirdikten sonra biberleri ekliyoruz. Yumuşayınca domatesi ekleyip 2-3 dakika pişirdikten sonra tuzunu, baharatlarını ve suyunu ekleyip tencerenin kapağını kapatıyoruz. Tavuklar piştikten sonra servis ediyoruz. . Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder