24 Ağustos 2014 Pazar

Profiterol Tarifi

NefisYemekTarifleri-QxdcHI7Sj

Kaç Kişilik: 12-14 kişilik

Hazırlama Süresi: 50dk

Pişirme Süresi: 50dk



Malzemeler

  • 1 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı un
  • 100 gram margarin
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 4 adet yumurta


Hazırlanışı

Bir tencereye suyu, margarini ve toz şekeri koyuyoruz. Su kaynayıp margarin eriyince üzerine unu ilave ediyoruz. Tahta kaşıkla kısık ateşte 4 dakika karıştırıyoruz. Daha sonra geniş bir cam kabın içine alarak ara sıra karıştırıp ılıklaştırıyoruz. Mikserin çırpma teliyle bir tur karıştırıp üzerine yumurtaları kırıyoruz. Hamuru içinde topaklar kalmayıncaya kadar karıştırıyoruz(Püf noktadır)Hamuru hazırlayınca şanti torbasına alıyoruz. Şanti torbasına düz uç takıp yağlanmış fırın tepsine ceviz veya fındık büyüklüğünde sıkıyoruz. İsterseniz ekler pasta şeklinde de sıkabilirsiniz. Bu şekilde sıkarsanız tepsiyi hafif yağlayın. Bu ölçüden yaklaşık 2 tepsi profiterol çıkıyor. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 30-50 dakika fırının kapağını açmadan pişiriyoruz. Fırından aldıktan sonra spatula yardımıyla hamurları tepsiden alıyoruz. Soğuduktan sonra hazırladığımız kremayı, hamuru parmağımızla delerek kremayı içlerine dolduruyoruz. En son üzerine hazırlamış olduğunuz çikolatalı sosu döküyoruz. İsterseniz üzerine yeşil fıstık ya da rendelenmiş çikolata da dökebilirsiniz. AFİYET OLSUN :)
KREMANIN HAZIRLANIŞI:Bütün malzemeleri soğuk olarak tencereye koyup telle karıştırarak pişirdikten sonra soğutup kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder