24 Ağustos 2014 Pazar

Kabak Çanağında Köfte

NefisYemekTarifleri-14ysowMT3

Kaç Kişilik: 2-4 kişilik

Hazırlama Süresi: 15dk

Pişirme Süresi: 30dk



Malzemeler

  • 6 adet yuvarlak kabak
  • Kabakları haşlamak için su ve tuz


Hazırlanışı

Öncelikle köftemizi hazırlayalım. Kıymayı bir kaba alalım üzerine soğanı rendeleyelim. Baharatları, tuzu ve galeta ununu koyup güzel bir şekilde harmanlayalım. Vaktiniz varsa bir saat kadar dolapta dinlendirebilirsiniz. Tencereye sıcak su ve tuz koyup içlerini çıkardığımız kabakları koyalım kabak biraz yumuşayıncaya kadar pişirelim. Daha sonra çıkarıp içlerini köfte ile dolduralım. Üzerlerine salçalı sos döküp önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 30 dakika pişirelim. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder