17 Ağustos 2014 Pazar

Elmalı Tart (Turta)

NefisYemekTarifleri-VaccKL5qu

Kaç Kişilik: 6-8 kişilik

Hazırlama Süresi: 30dk

Pişirme Süresi: 20dk



Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 125 gr tereyağı (yada margarin)
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1/2 çay bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • Un


Hazırlanışı

Öncelikle iç harcımızı hazırlamak için elmaları soyup rendeleyelim. Şekeri ekleyerek suyunu çekene kadar pişirelim. Altını kapattıktan sonra tarçını ekleyip karıştıralım.
Yoğurma kabına tüm malzemeleri alıp kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim. Hamuru iki parçaya ayırıp yağladığımız kalıba 1 parçasını yayarak yerleştirelim. Kenarlarını yükseltelim. Hamurun üzerine elmalı harcımızı yayalım. üzerindeki kafesi oluşturmak için hamurun diğer yarısını kullanalım. Önce ikiye ayıralım sonra oluşturmak istediğimiz çubuk sayısına göre bölelim. Kenar ve ortalara konulan çubuk uzunluğu farklı olduğundan böldüğümüz hamurların miktarını ona göre ayarlayalım (orantılı olmasını istiyorsak. ) Düz bir zemin üzerinde ellerimizle yuvarlayarak uzatalım. Harcın üzerine eşit aralıklarla yerleştirelim. Uçlarını alttaki hamurun yükselttiğimiz kenarına yapıştıralım. (kafese alternatif olarak ayırdığımız hamuru dondurucuda biraz dondurup harcın üzerine rendenin iri tarafıyla rendeleyebiliriz) 180 derecede üzeri pembeleşene dek pişirelim. Soğuduktan sonra pudra şekerini çay süzgeci ile üzerine serpelim. Afiyet olsun.

Elmalı Tart (Turta) 3

Elmalı Tart (Turta) 2

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder