20 Ağustos 2014 Çarşamba

Bici Bici

NefisYemekTarifleri-5iv9Ts80C

Kaç Kişilik: 4-6 kişilik

Hazırlama Süresi: 15dk

Pişirme Süresi: 10dk



Malzemeler

  • 1 çay bardağı mısır nişastası
  • 7 çay bardağı su
  • Not: ölçü 1′e 7 isteğe göre bardak boyutu ayarlanabilir veya ölçü arttırılabilir. Ben küçük boy borcam kabına göre ayarladım.


Hazırlanışı

Muhallebisini hazırlamak için; geniş bir tencerenin içerisine 1 çay bardağı nişastayı ve 7 çay bardağı suyu ekleyip pürüzsüz bir kıvam oluncaya kadar karıştıralım. Ardından orta ateşli bir ocakta muhallebi kıvamını alıncaya kadar karıştıralım. Muhallebi kıvamını alınca kullanacağımız tepsiye veya borcama 1, 5 – 2 cm kalınlığında sıcak bir şekilde döküp soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra buzdolabına koyulur ortalama 2-3 saat buzdolabında dinlendirilir. Şerbetini hazırlamak için; 1 litre soğuk su sürahiye boşaltılır, gül suyu, gıda boyası ve şeker eklenip, şeker eriyene kadar karıştırılır. Şerbetiniz hazır,  bici biciniz hazır olana kadar dolapta bekletilir. Servis için; iyice sertleşen muhallebiler küçük küpler şeklinde dilimlenip bir miktar alınarak kaselerin içerisine yerleştirilir. Üzerine rendelenmiş veya rondodan geçirilmiş buz konulur ve şerbeti eklenir. Bicimiz son olarak pudra şekeri ve mevsim meyveleriyle süslenir ve yanında pudra şekeri ile servis edilir. Afiyet olsun.

Not: Adana yöresine ait bu serin tatlı, sıcak yaz günlerimizin vazgeçilmezidir. Özellikle ramazanda tüketilmesi durumunda susuzluk ihtiyacını minimuma indirecektir.

Bici Bici

Bici Bici

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder