20 Ağustos 2014 Çarşamba

Nefis Gül Tatlısı

NefisYemekTarifleri-Njo4kYl8U

Kaç Kişilik: 6-8 kişilik

Hazırlama Süresi: 20dk

Pişirme Süresi: 25dk



Malzemeler

  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı margarin
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un


Hazırlanışı

Öncelikle şerbetimizi yapıyoruz. Şekeri suyu tencereye alalım. Şeker eriyene kadar karıştıralım. Sonra limonuda ekleyip kaynadıktan 5 dakika sonra kapatıp soğumaya bırakalım ki tatlı sıcakken şerbet soğukken dökelim. Bütün sıvı malzemeleri kaba alıyoruz. (Yoğurt, yağ, margarin yumurta). Bunları iyice birbirleriyle birleştiriyoruz. Mikser yardımıyla Köpük köpük oldu mu üzerine vanilya ve kabartma tozunu ekliyoruz. Ardından unumuzu da ekleyip güzel bir hamur elde ediyoruz. Yağdan dolayı hamuru yoğurduktan sonra biraz daha un eklemeniz gerekir. O hiç sorun olmaz. Daha sonra orta düzeyde bir beze koparalım. Hamuru açalım, su bardağıyla 3 adet yuvarlak elde edelim. Bunları üst üste getirip enlemesine döndürelim. Bıçak yardımıyla ortadan bölelim böylece iki gül elde etmiş oluruz. Bütün hamurları bu şekilde yapıp yağlı tepsiye koyalım. Önceden fırını 180 derecede açalım. Yağlı tepsimizi artık fırına atabiliriz. 25 dakika kaldıktan sonra çıkartıp bi 5 dakika dinlendirip soğuk şerbeti dökelim. Buzdolabında 2 saat kalırsa daha lezzeti oturmuş olur. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder