24 Ağustos 2014 Pazar

Puf Börek Tarifi

NefisYemekTarifleri-2Hf0xkOPg

Kaç Kişilik: 4-6 kişilik

Hazırlama Süresi: 15dk

Pişirme Süresi: 15dk



Malzemeler

  • 400 gr un
  • 300 ml ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 paket instant maya


Hazırlanışı

Ilık sütun içinde maya eritilip şekeri ve tuzu da konur ve un da elenerek ilave edilir. En az 5 dakika iyice yoğrulup ağzı kapatılıp ılık bir yerde 1 saat mayalandırılır. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp ince yuvarlak açılıp peynirli harç konup. Hamur kesici ile kesilir ve hazırlanan börekler bir miktar sıvı yağda kızartılır. Dilerseniz her zaman hamur yoğurmamak için bu hamurdan fazla yoğurup streç filme sarıp derin dondurucuya kaldırabilirsiniz. Kullanmadan bir kaç saat önce çıkarıp biraz yoğurduktan sonra ağzını örtüp 1 saat sonra tekrar kullanabilirsiniz ve bu hamurun böyle daha lezzetli olduğunu söyleyebilirim. Bu verdiğim ölçüden yaklaşık 30 adet puf börek çıkıyor. Afiyet olsun.

Puf Börek Tarifi 2

Puf Börek Tarifi 3

Puf Börek Tarifi 4

Puf Börek Tarifi 5

Puf Börek Tarifi 6

Puf Börek Tarifi 7

Puf Börek Tarifi 8

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder