31 Mayıs 2014 Cumartesi

Zeytinyağlı Çağla Mezesi Tarifi

Zeytinyağlı Çağla Mezesi Tarifi

NefisYemekTarifleri-81Wu2KJ3Z

Malzemeler

1 Adet Soğan
Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı
1 Tatlı Kaşığı Un
Yarım Kilogram Çağla
1 Su Bardağı Su
1 Tutam Dereotu
Tuz

Hazırlanışı

Çağlayı iyice yıkıyoruz. Daha sonra büyüklüklerine göre ikiye veya üçe bölüyoruz. Doğradığımız çağlaları tencereye alıyoruz. Üzerini 3 parmak geçecek şekilde su koyup, haşlanmaya bırakıyoruz. Çağlalar haşlandıktan sonra suyunu süzüyoruz. Ayrı bir tarafta soğanı küp küp doğruyoruz. Geniş bir tavaya zeytinyağını alıyoruz. Üzerine doğradığımız soğanları alıyoruz. Karıştırarak kavuruyoruz. Soğanların rengi değiştikten sonra üzerine haşladığımız çağlaları alıyoruz. Kavurmaya devam ediyoruz. 3-4 dakika çağlalar kavrulduktan sonra üzerine 1 su bardağı sıcak su ekliyoruz. Diğer tarafta bir kaseye unu alıyoruz. Üzerine az da su koyarak kıvamını ayarlıyoruz. Ardından unlu suyu tavaya, çağlaların üzerine boşaltıyoruz. Kaynamaya bırakıyoruz. Ardından ocağın altını kapatıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Dereotunu ince kıyıyoruz. Çağlalı mezenin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra ince kıyılmış dereotu ekleyerek mezemizi servise hazırlıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder