30 Mayıs 2014 Cuma

Güveç

NefisYemekTarifleri-n6JPeoWft

Kaç Kişilik: 6-8 kişilik

Hazırlama Süresi: 5dk

Pişirme Süresi:



Malzemeler

  • 300 gr kuşbaşı et ( güveç büyük ise 500 gr)
  • 2 adet uzun patlıcan
  • 3 büyük patates
  • 6-7 adet yeşil biber
  • 5-6 adet kırmızı biber (kapya)
  • 4 orta boy kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 7-8 adet sarımsak
  • 1-2 adet domates
  • Tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber


Hazırlanışı

Malzemeler biraz büyük şekilde doğranır. Güveç içine sırası ile zor pişenden kolay pişene doğru sıra sıra dizilir. En altta kuşbaşı et üzerine patates üzerine biber ve soğanlar üzerine patlıcanlar dizilir. Aralara sarımsak atılır. Üzerine halka halka doğranan domatesler dizilir ve tereyağ kaşar gibi kesilip üzerine konulur. Salça ile sos yapılır. Tuz karabiber eklenir. Güvecin içine dökülür.

Güveç folyo ile kaplanarak üzerine kapak kapatılır. Pide pişirilen fırına gönderilir. 2 saat sonra alınır.

Gönderilen fırında odun ateşinde pişince lezzetli oluyor. Böyle bir imkanınız yoksa evdeki fırına sürebilirsiniz. 200 derecede 1 saat pişirebilirsiniz. Fırının özelliğine göre bu süre uzayabilir. Ayrıca ocak üzerinde de pişirebilirsiniz.

(Etin yağlarını da kalıp gibi veya tabak gibi keserek güvecin en altına hiç bir malzeme dizmeden ilk önce yağı koyun seviyorsanız tabi. Şart değil)

Güveç 3

Güveç 2

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder