31 Mayıs 2014 Cumartesi

Patatesli Yufka Mantısı Tarifi

Patatesli Yufka Mantısı Tarifi

NefisYemekTarifleri-tW5KQiXOf

Malzemeler

1 Adet Soğan
3 Adet Yufka
5 Adet Haşlanmış Patates
1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
Yarım Çay Bardağı Galeta Unu
Karabiber
Tuz
Üzeri İçin:
Sarımsaklı Yoğurt
Toz Kırmızı Biber
Tereyağı
Nane

Hazırlanışı

Soğanları küp küp doğruyoruz. Tavaya biraz sıvıyağ döküyoruz. Üzerine soğanları alıyoruz. Kavuruyoruz. Soğanlar pembeleştikten sonra üzerine salçayı ilave ediyoruz. Kavuruyoruz. Ocağın altını kapatıyoruz. Ayrı bir tarafta haşlanmış patatesleri küp küp doğruyoruz. Geniş bir kaseye alıyoruz. Patateslerin üzerine tavada kavurduğumuz soğanları alıyoruz. Galeta ununu boşaltıyoruz. Tuz ve karabiber serpiyoruz. Elimizle yoğuruyoruz. Diğer taraftan tezgaha birinci yufkayı seriyoruz. Ortadan kesiyoruz. Geniş olan kenar kısmına uzunlamasına patatesli harçtan döşüyoruz. Yufkayı uç kısmından başlayarak rulo şeklinde sarıyoruz. Yufkanın uç kısmına fırçayla yumurta akı sürüyoruz. Tüm yufkaları aynı şekilde hazırlıyoruz. Rulo patatesli yufkalarımızı 2 parmak kalınlığında dilimliyoruz. Yağlanmış yuvarlak cam fırın kabına yufka dilimlerini diklemesine diziyoruz. Ardından önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişmeye bırakıyoruz. Çok kızarmamalarına dikkat ediyoruz. Bu arada tereyağını tavaya alıyoruz. Eritiyoruz. Üzerine nane ve toz kırmızı biber serpiyoruz. Ocağın altını kapatıyoruz. Pişen yufkaları fırında çıkartıyoruz. Üzerine ilk önce sarımsaklı yoğurdu gezdirerek döküyoruz. Sonra da tereyağlı karışımı gezdirerek döküyoruz. Patatesli yufka mantısını servise hazırlıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder