31 Mayıs 2014 Cumartesi

Ekşili Kuru Dolma Tarifi

NefisYemekTarifleri-WF8Tpv8jU

Kaç Kişilik: 4-6 kişilik

Hazırlama Süresi: 15dk

Pişirme Süresi: 45dk



Malzemeler

  • 25 adet kuru dolmalık biber


Hazırlanışı

Öncelikle yıkanmış olan biberler kaynayan suda on dakika yumuşatılır. İç harç için soğanlar yemeklik doğranıp sıvı yağda kavrulur. Ardından salça ve baharatları ekleyip kavrulur. Pirinç ve kıyılmış maydanoz da ekleyip biraz karıştırılır. Ocaktan indirip nar ekşisi ilave edilir. Harç ılınınca dolmalar doldurulur. Çok koymayın, içi pişerken dışına çıkmasın. Tencereye dizilen dolmalar üzerini geçecek şekilde kaynar su eklenir ve 45 dakika pişirilir. Suyunu çektikçe ekleyebilirsiniz. Afiyet şifa olsun. :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder