31 Mayıs 2014 Cumartesi

Yufkadan Sağlıklı Cips Tarifi

NefisYemekTarifleri-sgbxnaAjG

Kaç Kişilik: 4-6 kişilik

Hazırlama Süresi: 5dk

Pişirme Süresi: 5dk



Malzemeler

  • 8 tane tortilla yada normal yufka
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz


Hazırlanışı

Tortilla ekmeklerini resimdeki gibi üçgen parçalara keselim. Bir kabın içine yarım çay bardağı sıvı yağ. 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz katıp karıştıralım. Üçgen yufkalarımızı sosumuzun içine koyup elimizle bir güzel karıştıralım. Yufkaların her tarafı sosa bulanmalı. Soslu yufkaları tepsimize çok üst üste gelmeyecek şekilde yerleştirelim. Bu tariften iki tepsi çıktı. Tepsimizi önceden ısıtılmış 250 dereceli fırında kızartalım. Cipsler fırında kızarırken arada cipsleri alt üst yapıp karıştıralım cipslerin her tarafı güzelce kızarsın. Bu arada cipsler çabuk kızarıyor. O sebepten fırının başından ayrılmayın arkadaşlar. Cipslerimiz kızarınca çıkartıp soğutalım. Yanında yiyeceğimiz domates sosu için tüm malzemeyi tencereye alalım ve kaynayana kadar iyice karıştıralım. Kaynayınca kenara alıp soğutalım. Sonra cipslerimizi servis tabağımıza alalım ve yanına domates sosundan koyup afiyetle tüketelim. Çocuklarınız için çok sağlıklı bence. En azından marketten alınan cipslerden on kat daha sağlıklı ve çok doyurucu. Çocuklarınıza yapacağınız zaman acısını çok kıymayın veya acısız kırmızı pul biber kullanın arkadaşlar. Tabii sarımsaklı ve soğanlı bile yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun

Yufkadan Sağlıklı Cips Tarifi 1 Yufkadan Sağlıklı Cips Tarifi 2

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder